Huisartsenpraktijk D. Stevens

Prins Bernhardlaan 177
2273 DP Voorburg
070-3864646
Herhaalrecept aanvragen Online Patiƫnten Portaal

Herhaalrecept aanvragen

Het is momenteel helaas niet mogelijk via deze weg een herhaalrecept aan te vragen. Graag via 070-3864646 optie 2. 

Excuses voor het ongemak.

Als u medicijnen nodig hebt, zal de huisarts (of de specialist) op het spreekuur altijd het eerste recept uitschijven. In veel gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de anticonceptie pil gebruikt of een chronische aandoening hebt. 

Voor een herhaalrecept kunt ons tijdens kantooruren opbellen en kiezen voor de receptenlijn. Kies voor Optie 2. U kunt dan de recepten die u nodig hebt inspreken.

  • Graag altijd uw naam en geboortedatum duidelijk vermelden. Daarna vermelden welk herhalingsrecept u wenst (al eerder door de huisarts of specialist voorgeschreven) naar  welke apotheek het gestuurd moet worden en of u het zelf gaat ophalen of dat het bezorgd moet worden. De recepten worden digitaal naar de apotheek verzonden.
  • Als u een recept door een specialist voorgeschreven hebt gekregen en u bent daar nog onder behandeling dan is een herhalingsrecept alleen mogelijk via de specialist.

Recepten die voor 11.00 uur zijn aangevraagd kunnen de volgende dag worden opgehaald bij de apotheek. Na 11.00 uur kan dat pas na twee dagen (regelgeving van Voorburgse apotheken).

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten hebt of over wilt stappen op een ander medicijn. Zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken op het gewone spreekuur of het telefonische spreekuur.